Serwis kulinarny www.smaczniegotuj.pl

Drukuj przepis: Zapiekanka z cielęciną

Składniki:

1 bułka
1,5 szklanki mleka
40dag cielęciny
3 jaja
3 marchewki
kalafior
25dag zielonego groszku
25dag startego żółtego sera
4 łyżki koperku
sól

Przygotowanie:

Bułkę musimy pokroić na kawałki ułożyć i polać przegotowanym mlekiem. Mięso musimy pokroić na kawałki i lekko podsmażyć - odstawić. Ważywa musimy ugotować. Żaroodporne naczynie musimy wysmarować masłem i ułożyć połowę namoczonej bułki doprawić solą i pieprzem. Następnie ułożyć mięso i warzywa. Przykryć pozostałą bułką, i posypać żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika pieczemy ookoł 1h w temperaturze 200C.

 

Autor: Ewa