Serwis kulinarny www.smaczniegotuj.pl

Drukuj przepis: Pierogi z cielęcin±

Składniki:

50dag m±ki
2 jajko
1 szklanka ciepłej woda
60dag cielęciny
10dag grzybów suszonych
sól
pieprz
2 łyżki oleju
4 li¶cie laurowe
ziele angielskie

Przygotowanie:

Mięso musimy pokroić i podsmażyć na oleju, potem dolewamy wode i prze 30min dusimy pod przykrywk±, razem z pokrojon± cebul± , li¶ciem laurowym i z zielem angielskim.Następnie musimy przygotować ciasto, przesiać m±kę, wbić jajko, posolić, zagnie¶ć, dodajemy po trochu wody aby ciasto było luĽne i elastyczne, ciasto rozwałkować, podsypuj±c m±k±. Następnie wycinamy pierożki i je sklejamy, wkładamy do wrz±cej osolonej wody.

 

Autor: Agata