Smaczniegotuj 1 Smaczniegotuj 2 Smaczniegotuj 3
Smaczniegotuj 3 Smaczniegotuj 4
PRZEPISY KULINARNE
Smaczniegotuj.pl Dodaj przepis Szukaj przepisu Regulamin O nas
kwadrat
Przepisy kulinarne
Linia
Strzalka Ciasta
Strzalka Dania mączne
Strzalka Dania wegetariańskie
Strzalka Dania z cielęciną
Strzalka Dania z drobiem
Strzalka Dania z dziczyzną
Strzalka Dania z jagnięciną
Strzalka Dania z rybą
Strzalka Dania z wieprzowiną
Strzalka Dania z wołowiną
Strzalka Desery
Strzalka Napoje
Strzalka Przekąski
Strzalka Przetwory domowe
Strzalka Sałatki i surówki
Strzalka Sosy
Strzalka Warzywa i grzyby
Strzalka Zupy
Tlo
Kuchnie świata
Linia
Strzalka Kuchnia amerykańska
Strzalka Kuchnia chińska
Strzalka Kuchnia francuska
Strzalka Kuchnia japońska
Strzalka Kuchnia meksykańska
Strzalka Kuchnia włoska
Tlo

katalog Dania z rybą

strzalka
Uramaki roll - Przepis dodał/a: fly_01
 
  Składniki:
 
Składniki dla 2 osób (2 uramaki)
- 100 g świeżego łososia
- 2 łyżki serka kremowego z chrzanem
- świeży ogórek
- 150 g ugotowanego ryżu na sushi
- 2 płatów liści nori
- Glassa Sojowa Ponti 240g
Uramaki roll
 
Przygotowanie:
  Przygotuj ryż do sushi. Wypłucz trzykrotnie, zalej wodą (ok. 10% więcej wody niż ryżu) i zagotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, następnie gotuj 10 min, aż cała woda zostanie wchłonięta.
Przygotuj zalewę do ryżu z 3 łyżek octu ryżowego, 2 łyżeczek cukru, szczypty soli lekko podgrzewając
i dokładnie mieszając składniki. Ryż po ugotowaniu zostaw na 15 minut w garnku pod przykryciem, później natomiast przełóż najlepiej do drewnianej miski, polej zalewą i zostaw do ostygnięcia.
Liść nori ułóż na macie bambusowej - ryż ułóż tak, aby na dole płata zostawić 1 cm wolnej przestrzeni, a na górze ryż wychodził ponad płat o 1 cm. Odwróć płat nori częścią bez ryżu do góry, a następnie na tym ułóż warstwę serka chrzanowego, łosoś pokrojony na paski grubości 1 cm i ogórek pokrojony w słupki.
Zawiń rolkę sushi wraz ze składnikami (pierwsze zawinięcie musi być takie, że listek powinien wejść pod składniki i należy potem docisnąć). Uformuj rolki i pokrój na 8 części. Podawaj polane Glassą Sojową Ponti

Kropka
Drukuj przepis Dodaj opinie

pioro Wasze opinie

Przepis na E-mail
Linia
Jeśli chcesz dostawać najciekawsze przepisy kulinarne na swój adres e-mail, zapisz się już TERAZ!!!

Strzalka 3
Linia 2
Wyszukiwanie
Linia
Strzalka 3
Strzalka 2 wyszukiwanie zaawansowane
Strzalka 2 Praca
Linia 2
Rek
Linia
Co częściej jadasz?
domowe jedzenie
pizza
kebab
chińczyk
hamburgery
Linia 2
Stopka