Smaczniegotuj 1 Smaczniegotuj 2 Smaczniegotuj 3
Smaczniegotuj 3 Smaczniegotuj 4
PRZEPISY KULINARNE
Smaczniegotuj.pl Dodaj przepis Szukaj przepisu Regulamin O nas
kwadrat
Przepisy kulinarne
Linia
Strzalka Ciasta
Strzalka Dania mączne
Strzalka Dania wegetariańskie
Strzalka Dania z cielęciną
Strzalka Dania z drobiem
Strzalka Dania z dziczyzną
Strzalka Dania z jagnięciną
Strzalka Dania z rybą
Strzalka Dania z wieprzowiną
Strzalka Dania z wołowiną
Strzalka Desery
Strzalka Napoje
Strzalka Przekąski
Strzalka Przetwory domowe
Strzalka Sałatki i surówki
Strzalka Sosy
Strzalka Warzywa i grzyby
Strzalka Zupy
Tlo
Kuchnie świata
Linia
Strzalka Kuchnia amerykańska
Strzalka Kuchnia chińska
Strzalka Kuchnia francuska
Strzalka Kuchnia japońska
Strzalka Kuchnia meksykańska
Strzalka Kuchnia włoska
Tlo

katalog Dania z cielęciną

strzalka
Wątróbka duszona w śmietanie - Przepis dodał/a: Marta
 
  Składniki:
 
- 40 deko wątróbki (ja robię z cielęcej)
- 20 deko cebuli
- mleko
- łyżeczka mąki
- 150 mililitrów śmietany
- natka pietruszki
- sol, pieprz, cukier
Wątróbka duszona w śmietanie
 
Przygotowanie:
  Wątróbkę oporządzić i zalać mlekiem, odstawić do chłodziarki na parę godzin. Po wyjęciu z lodówki odsączyć na ręcznikach papierowych, pokroić w ukośne plasterki o grubości 1,5 centymetra. Doprawić pieprzem i posypać mąka, zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, na patelni, koniecznie z obydwu stron. Obrać cebulkę, również zarumienić na patelni, posypując cukrem, dodać do wątróbki razem z pozostałą śmietaną i natką pietruszki (posiekać). Dusić przez kilka minut, doprawić wedle uznania.

Kropka
Drukuj przepis Dodaj opinie

pioro Wasze opinie

Przepis na E-mail
Linia
Jeśli chcesz dostawać najciekawsze przepisy kulinarne na swój adres e-mail, zapisz się już TERAZ!!!

Strzalka 3
Linia 2
Wyszukiwanie
Linia
Strzalka 3
Strzalka 2 wyszukiwanie zaawansowane
Strzalka 2 Praca
Linia 2
Rek
Linia
Co częściej jadasz?
domowe jedzenie
pizza
kebab
chińczyk
hamburgery
Linia 2
Stopka