Smaczniegotuj 1 Smaczniegotuj 2 Smaczniegotuj 3
Smaczniegotuj 3 Smaczniegotuj 4
PRZEPISY KULINARNE
Smaczniegotuj.pl Dodaj przepis Szukaj przepisu Regulamin O nas
kwadrat
Przepisy kulinarne
Linia
Strzalka Ciasta
Strzalka Dania mączne
Strzalka Dania wegetariańskie
Strzalka Dania z cielęciną
Strzalka Dania z drobiem
Strzalka Dania z dziczyzną
Strzalka Dania z jagnięciną
Strzalka Dania z rybą
Strzalka Dania z wieprzowiną
Strzalka Dania z wołowiną
Strzalka Desery
Strzalka Napoje
Strzalka Przekąski
Strzalka Przetwory domowe
Strzalka Sałatki i surówki
Strzalka Sosy
Strzalka Warzywa i grzyby
Strzalka Zupy
Tlo
Kuchnie świata
Linia
Strzalka Kuchnia amerykańska
Strzalka Kuchnia chińska
Strzalka Kuchnia francuska
Strzalka Kuchnia japońska
Strzalka Kuchnia meksykańska
Strzalka Kuchnia włoska
Tlo

katalog Dania z cielęciną


strzalka
Cielęcina ze słoniną i śliwkami - Przepis dodał/a: Ewelina
 
  Składniki:
  1,5kg cielęciny
3 łyżki masła
400dag słoniny
3 szklanki białego wina (wytrawne)
cebula
1 szklanka bulionu
suszone śliwki
sól
pieprz
 
Przygotowanie:
  Słoninę musimy pokroić w takie kawałki żeby można było owinąć mięso. Owinięte mieso wkładamy na patelnię i lekko podsmażyć. Podsmażone mieso przekładamy do pojemnika w którym będziemy piec mięso. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę ze śliwkami zalewamy bulionem i winem. W piekarniku dusimy mięso przez około 2h na małym ogniu.

Co jakiś czas podlewamy mięso winem.

Kropka
Drukuj przepis Dodaj opinie

pioro Wasze opinie

Przepis na E-mail
Linia
Jeśli chcesz dostawać najciekawsze przepisy kulinarne na swój adres e-mail, zapisz się już TERAZ!!!

Strzalka 3
Linia 2
Wyszukiwanie
Linia
Strzalka 3
Strzalka 2 wyszukiwanie zaawansowane
Strzalka 2 Praca
Linia 2
Rek
Linia
Co częściej jadasz?
domowe jedzenie
pizza
kebab
chińczyk
hamburgery
Linia 2
Stopka